Wypasione kanapki

Wypasione kanapki

Dzisiejszy przepis na „Wypasione Kanapki” to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Odporne na nudne, przeciętne kanapki z dżemem? Pragniesz czegoś więcej, czegoś, co ustawi twoje kubki smakowe na baczność? Kombinacja świeżych, wysokiej jakości składników z potężnym uderzeniem smaku to nasza odpowiedź na monotonne śniadania i kolacje. Każda składnik w naszych kanapkach ma swoją rolę do odegrania, zapewniając różnorodność smaków i tekstur, które na pewno zapewnią prawdziwą ucztę dla każdego podniebienia. Przygotuj się na niezapomniane doświadczenie kulinarne z naszymi wypasionymi kanapkami!

Składniki:

  • 12 plasterków chleba tostowego
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 opakowanie wędzonego łososia (100 g)
  • 1 serek kanapkowy śmietankowy
  • roszponka
  • 1 większy pomidor
  • oliwki
  • sos:
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 1 ząbek czosnku
  • chili w proszku lub w nitkach
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

Wypasione kanapki – jak zrobić?

  1. 1.

    Tahinę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami, dodać ok. 3 łyżki wody i połączyć.

    Chleb tostowy opiec na patelni grillowej. Roszponkę opłukać i osuszyć, pomidora obrać i pokroić w plastry, oliwki przekroić wzdłuż na pół.

    Chleb posmarować sosem z tahini, na to ułożyć plastry łososia lub łyżkę tuńczyka oraz pomidora. Na drugą kromkę nałożyć serek i oliwki oraz sałatę. Kromki złożyć i docisnąć. Przekroić na pół i zajadać 🙂

Wypasione kanapki – dodatkowe informacje

Można wykorzystać dowolna sałatę, a serek śmietankowy zastąpić fetą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wypasione bułki z grilla elektrycznego
Następny przepis: Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode