Wypasione kanapki
Dzisiejszy przepis na „Wypasione Kanapki” to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Odporne na nudne, przeciętne kanapki z dżemem? Pragniesz czegoś więcej, czegoś, co ustawi twoje kubki smakowe na baczność? Kombinacja świeżych, wysokiej jakości składników z potężnym uderzeniem smaku to nasza odpowiedź na monotonne śniadania i kolacje. Każda składnik w naszych kanapkach ma swoją rolę do odegrania, zapewniając różnorodność smaków i tekstur, które na pewno zapewnią prawdziwą ucztę dla każdego podniebienia. Przygotuj się na niezapomniane doświadczenie kulinarne z naszymi wypasionymi kanapkami!
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 12 plasterków chleba tostowego
 - 1 puszka tuńczyka w kawałkach
 - 1 opakowanie wędzonego łososia (100 g)
 - 1 serek kanapkowy śmietankowy
 - roszponka
 - 1 większy pomidor
 - oliwki
 - sos:
 - 2 łyżki pasty tahini
 - 1 ząbek czosnku
 - chili w proszku lub w nitkach
 - sól i pieprz
 - 1 łyżka soku z cytryny
 
Wypasione kanapki – jak zrobić?
- 
1.
Tahinę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami, dodać ok. 3 łyżki wody i połączyć.
Chleb tostowy opiec na patelni grillowej. Roszponkę opłukać i osuszyć, pomidora obrać i pokroić w plastry, oliwki przekroić wzdłuż na pół.
Chleb posmarować sosem z tahini, na to ułożyć plastry łososia lub łyżkę tuńczyka oraz pomidora. Na drugą kromkę nałożyć serek i oliwki oraz sałatę. Kromki złożyć i docisnąć. Przekroić na pół i zajadać 🙂
 
Wypasione kanapki – dodatkowe informacje
Można wykorzystać dowolna sałatę, a serek śmietankowy zastąpić fetą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Wypasione bułki z grilla elektrycznego
Następny przepis: Wyluzowany kurczak faszerowany soczewicą i ciecierzycą




