Wątróbka duszona z cebulką

Wątróbka duszona z cebulką

Ciesz się wdziękiem kulinarnym tradycyjnej polskiej kuchni dzięki naszemu przepisowi na wątróbkę duszoną z cebulką. Ten klasyczna propozycja posiłku łączy delikatny smak wątróbki drobiowej z delikatnym aromatem duszonej cebuli, co tworzy niemal magiczną kombinację. Ten przepis na wątróbkę duszoną z cebulką to doskonały przykład umiejętności łączenia smaków w polskiej kuchni. Rezultat? Posiłek tak pyszny, że nawet ci, którzy nie są wielbicielami wątróbki, mogą dać się skusić. Smacznego!

Składniki:

  • – 80 dag wątróbki wieprzowej
  • – 1,5 kg cebuli
  • – tłuszcz do smażenia
  • – mąka
  • – sól
  • – cukier

Wątróbka duszona z cebulką – jak zrobić?

  1. Wątróbkę oczyszczamy w razie potrzeby, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy ją w średniej grubości paski. Obtaczamy wątróbkę w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie.
  2. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka, smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy małą łyżeczkę cukru.
  3. Do usmażonej wątróbki dodajemy całą uduszoną cebulę i dusimy dalej razem. Solimy dopiero na talerzu.

Smacznego 🙂

Wątróbka duszona z cebulką – dodatkowe informacje

1. PAMIĘTAJ!!!

Wątróbki nie solimy przed smażeniem ani w jej trakcie, gdyż stanie się twarda. Najlepiej posolić ją po usmażeniu, kiedy jest jeszcze ciepła.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem
Następny przepis: Wątróbka indycza z cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode