WARZYWA W PAPILOTACH

WARZYWA W PAPILOTACH

Warzywa w papilotach to oryginalne i zdrowe danie, które z pewnością zachwyci wszystkich miłośników kuchni wegetariańskiej. Ten przepis to nie tylko wyjątkowo smaczny i prosty sposób na przyrządzenie ziemniaków oraz innych warzyw, ale także świetna metoda na zachowanie ich wartości odżywczych. Dzięki temu, zamiast smażyć czy gotować warzywa, po prostu pieczemy je „w łonie” papieru do pieczenia, co pomaga zachować maksimum smaku. Dodatkowo, sposób podania w papilotach sprawia, że danie prezentuje się oryginalnie i elegancko, co z pewnością zaskoczy Twoich gości. Wypróbuj ten przepis na ziemniaki w papilotach.

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 0,5 kg boczku lub kiełbasy
  • 7-8 dużych ziemniaków
  • 0,7 kg pieczarek
  • pieprz
  • wegeta

Warzywa w papilotach – jak zrobić?

  1. MARCHEW ŚCIERAMY NA NAJMNIEJSZYCH OCZKACH NA TARCE, CEBULE , BOCZEK I ZIEMNIAKI KROIMY W MAŁĄ KOSTKĘ, PIECZARKI KROIMY W PLASTERKI- JAK NA PIZZE.WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY I DOPRAWIAMY DO SMAKU PIEPRZEM I WEGETĄ MOŻNA DODAĆ MAGGI JEŚLI KTOŚ LUBI.
  2. NAKŁADAMY NA FOLIĘ ALUMINIOWĄ NIEWIELKA PORCJĘ( JAK NA ZDJĘCIU) TO OK 4-5 KOPIATYCH ŁYŻEK LUB WEDLE UZNANIA, MNIEJSZE LUB WIĘKSZE PORCJE.FOLIĘ ZAMYKAMY ŁĄCZĄC ZE SOBĄ WSZYSTKIE ROGI. PIECZEMY W PIEKARNIKU LUB NA GRILLU AŻ ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE TO OK 30 MIN, LUB W ZALEŻNOŚCI JAK DUŻE KAWAŁKI POKROIMY TO DŁUŻEJ.

xxxx – dodatkowe informacje

MOŻNA DODAĆ DOWOLNE SKŁADNIKI JEŚLI KTOŚ LUBI TO NP, CUKINIE, PAPRYKĘ, LUB INNE WARZYWA,


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: warzywa pieczone a'la grillowane
Następny przepis: Warzywa z kurczakiem w cieście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode