Vafini duo party z pastą tuńczykową i kiszonym ogórkiem
Vafini duo party z pastą tuńczykową i kiszonym ogórkiem to przepis, który zaskoczy niejednego smakosza swoją oryginalnością. Jego idea to połączenie smaków, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się nieoczywiste. Cieszący się popularnością tuńczyk, zaprawiony soczystym, kiszonym ogórkiem, tworzy niepowtarzalne połączenie. Te dwie składniki ożywiają się wzajemnie, jednocześnie tworząc nieskomplikowane i łatwe do przygotowania danie. Wariantów Vafini duo jest wiele, a tuńczyk z ogórkiem to tylko jedna z nich. Ten przepis wzbogaci menu każdej domówki – dzięki niemu każde spotkanie zmieni się w prawdziwe party smaków!
admin
Składniki:
- 1 opakowanie wafelków Vafini duo party
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- Majonez
- Ogórki kiszone
- Sól, pieprz do smaku
Vafini duo party z pastą tuńczykową i kiszonym ogórkiem – jak zrobić?
- Tuńczyka odsączamy, łączymy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Tak powstałą pastę przekładamy do jednej z przegródek wafelków. Do drugiej natomiast nakładamy pokrojonego w drobną kostkę ogórka kiszonego. Dekorujemy wg uznania.
Vafini duo party z pastą tuńczykową i kiszonym ogórkiem – dodatkowe informacje
Ogórki kiszone po skrojeniu dobrze jest odsączyć np. na ręczniku papierowym, aby wafelki nie rozmokły za bardzo.