Ule kokosowe

Ule kokosowe

Ule kokosowe to zachwycający deser, który wprowadzi odrobinę egzotyki do Twojego stołu. To połączenie lekko chrupiącej bezy z odświeżającym, kremowym nadzieniem z mleczka kokosowego i białych czekoladek. Ule kokosowe, to nie tylko estetyczne i oryginalne, ale przede wszystkim przepyszne i wpadające w smak każdemu, kto je spróbuje. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się, że są trudne do przyrządzenia, nasz przepis jest prosty i zrozumiały dla każdego, nawet początkującego cukiernika. Sprawdź nasz przepis na białe ule i zaskocz swoich bliskich tym wyjątkowym deserem!

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych
  • 200g cukru pudru
  • 1 białko z dużego jajka
  • 2-3 łyżki kajmaku
  • Wafel lub opłatek na spody do uli

Ule kokosowe – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

Ule kokosowe – dodatkowe informacje

Jeśli masa kokosowa będzie zbyt sypka należy dodać odrobinę mleka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ukraińska zupa gryczana z jajkiem
Następny przepis: Ulubione Tiramisu na biszkopcie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode