Ule kokosowe
Ule kokosowe to zachwycający deser, który wprowadzi odrobinę egzotyki do Twojego stołu. To połączenie lekko chrupiącej bezy z odświeżającym, kremowym nadzieniem z mleczka kokosowego i białych czekoladek. Ule kokosowe, to nie tylko estetyczne i oryginalne, ale przede wszystkim przepyszne i wpadające w smak każdemu, kto je spróbuje. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się, że są trudne do przyrządzenia, nasz przepis jest prosty i zrozumiały dla każdego, nawet początkującego cukiernika. Sprawdź nasz przepis na białe ule i zaskocz swoich bliskich tym wyjątkowym deserem!
admin
Składniki:
- 200g wiórków kokosowych
- 200g cukru pudru
- 1 białko z dużego jajka
- 2-3 łyżki kajmaku
- Wafel lub opłatek na spody do uli
Ule kokosowe – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
Ule kokosowe – dodatkowe informacje
Jeśli masa kokosowa będzie zbyt sypka należy dodać odrobinę mleka.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ukraińska zupa gryczana z jajkiem
Następny przepis: Ulubione Tiramisu na biszkopcie