Udka KFC

Udka KFC

Udka KFC to przysmak, który zachwyci niejednego miłośnika chrupiącego kurczaka. Ten popularny fast food, znany i uwielbiany na całym świecie, teraz możemy przyrządzić w zaciszu własnej kuchni. Delikatne, soczyste mięso ukryte pod warstwą pikantnej i chrupiącej panierki to prawdziwy rarytas, idealny na weekendowy obiad, imprezę dla znajomych czy szybką przekąskę. Udka ala KFC, to nie tylko zapewnienie sobie smaku znanej sieci fast food, ale przede wszystkim kontrola nad tym, co jemy – bez konserwantów, sztucznych dodatków i ulepszaczy. To przepis na udka z kurczaka KFC, które zasmakują każdemu domownikowi.

Składniki:

  • 4 sztuki udka z kurczaka
  • 100-150g mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody (letniej)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól
  • Pieprz

Udka kfc – jak zrobić?

  1. Udka dokładnie oczyścić i umyć. Do garnka z wrzącą, osoloną i popieprzoną wodą wrzucić udka i gotować około 20 minut. Odstawić do ostygnięcia.
  2. Z mleka, jajka, mąki, wody i cukru wyrobić ciasto naleśnikowe.
  3. Na rozgrzany olej wrzucić ostudzone, otoczone w cieście udka i smażyć około 20 minut.

Udka KFC – dodatkowe informacje

Można do ciasta dodać płatki kukurydziane, będzie chrupiące.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Udka kaczki duszone z owocami
Następny przepis: Ćwiartki kurczaka duszone w warzywach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode