Tuszki flądry z patelni

Tuszki flądry z patelni

Flądra to prawdziwa perła wśród ryb morskich, ceniona za swoje delikatne mięso i przepyszny smak. Przygotowanie tuszek flądry na patelni jest niesamowicie proste, ale wcale nie oznacza to, że efekt końcowy jest przeciętny. Wręcz przeciwnie, tuszki flądry z patelni to danie, które zaskakuje intensywnością i bogactwem smaku. Ten prosty przepis, składający się zaledwie z kilku składników, jest idealny dla osób, które chcą zasmakować prawdziwej kuchni morskiej, niezależnie od swoich umiejętności kulinarnych. Bez względu na okazję, tuszki flądry z patelni zawsze są dobrym wyborem.

Składniki:

  • 5 -6 małych flądr,
  • przyprawa do ryb,
  • otarta skórka z 1 cytryny,
  • sól,
  • mąka do obtoczenia,
  • olej do smażenia

Tuszki flądry z patelni – jak zrobić?

  1. Opłukane i osuszone tuszki natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawą do ryb, solą i skórką z cytryny.
  2. Każdą tuszkę obtoczyć z obu stron w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (z każdej strony po około 5 minut).

Porady – Tuszki flądry z patelni – dodatkowe informacje

Zawsze wybieram takie „patelniaki”. Z większych sztuk należy zdjąć skórę.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: tureckie chlebki ze szpinakiem i kurczakiem
Następny przepis: Twarogowy deser

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode