Tuszki flądry z patelni
Flądra to prawdziwa perła wśród ryb morskich, ceniona za swoje delikatne mięso i przepyszny smak. Przygotowanie tuszek flądry na patelni jest niesamowicie proste, ale wcale nie oznacza to, że efekt końcowy jest przeciętny. Wręcz przeciwnie, tuszki flądry z patelni to danie, które zaskakuje intensywnością i bogactwem smaku. Ten prosty przepis, składający się zaledwie z kilku składników, jest idealny dla osób, które chcą zasmakować prawdziwej kuchni morskiej, niezależnie od swoich umiejętności kulinarnych. Bez względu na okazję, tuszki flądry z patelni zawsze są dobrym wyborem.
admin
Składniki:
- 5 -6 małych flądr,
- przyprawa do ryb,
- otarta skórka z 1 cytryny,
- sól,
- mąka do obtoczenia,
- olej do smażenia
Tuszki flądry z patelni – jak zrobić?
- Opłukane i osuszone tuszki natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawą do ryb, solą i skórką z cytryny.
- Każdą tuszkę obtoczyć z obu stron w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (z każdej strony po około 5 minut).
Porady – Tuszki flądry z patelni – dodatkowe informacje
Zawsze wybieram takie „patelniaki”. Z większych sztuk należy zdjąć skórę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: tureckie chlebki ze szpinakiem i kurczakiem
Następny przepis: Twarogowy deser