Trójkąciki teściowej

Trójkąciki teściowej

Przygotujcie się na uciechę kulinarną – Trójkąciki teściowej! Te smakowite przekąski są perfekcyjnym balansem pomiędzy chrupiącą błyszczącą skórką a delikatnym, aksamitnym wnętrzem. Każdy gryz jest prawdziwym wybuchem smaku, który rozkosznie toczy się po języku, pozostawiając trwałe wrażenia kulinarnych doznań. Tak proste w wykonaniu, a dają tak wiele radości. One są idealne na każdą okazję – od szybkich przekąsek po śniadanie, aż po eleganckie przyjęcia. Nie można ich przeoczyć, Trójkąciki teściowej to prawdziwa uczta dla podniebienia. Czas zabrać się za pracę i odkryć sekrety tych małych kulinarnych cudów!

Składniki:

  • 250 g białego sera
  • 250 g mąki
  • 250 g margaryny
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • słoik marmolady

Trójkąciki teściowej – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1.

    Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować, pokroić w kwadraty, kłaść marmoladę i sklejać w trójkąty. Piec ok. 20 min. Posypać cukrem pudrem.

Trójkąciki teściowej – dodatkowe informacje

Jeżeli ciasto nie będzie chciało się skleić, warto dodać kwaśną śmietanę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Trociniak
Następny przepis: Ciastko Tropezienne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode