TOSTY Z RUKOLĄ IDEALNE NA ŚNIADANIE
Zaczynając dzień od zbilansowanego śniadania, zapewniamy sobie energię na cały poranek. Tosty z rukolą są wyjątkowym sposobem na rozpoczęcie dnia – proste, szybkie do przygotowania, a przede wszystkim zdrowe i pełne smaku. Kompozycja soczystej rukoli, chrupiącego tosta i ulubionych dodatków na pewno zaspokoi gust każdego smakosza. Doskonałe na szybkie śniadanie w domu, piknik w parku czy brunch w weekend. Tosty na śniadanie to świetna propozycja dla każdego, kto ceni sobie różnorodność nawet w tak prostych posiłkach jak śniadanie.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- chleb tostowy (u mnie pełnoziarnisty)
 - dobra szynka drobiowa
 - rukola
 - pomidor
 - ser gouda
 - cebula
 
Tosty z rukolą idealne na śniadanie – jak zrobić?
- Nie podaję konkretnych ilości ponieważ wszystko zależy od tego ile tostów, będziecie chcieli zrobić.
 - Pierwszy krok to nagrzanie opiekacza do kanapek.
 - Na chlebie tostowym kładziemy kolejno:
- wędlina,
 - rukola,
 - pomidor pokrojony w plasterki,
 - cebula – cienkie plasterki,
 - ser gouda pokrojony w paski,
 - przykrywamy drugą kanapką
 
Opiekamy ok. 3-5 min w zależności od opiekacza.
 
TOSTY Z RUKOLĄ – DODATKOWE INFORMACJE
Dolną kanapkę można posmarować np. sosem sweet chilii zanim położymy wędlinę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tosty z piekarnika
Następny przepis: Tosty z serem, szynką, kukurydzą i pieczarkami




