Tosty z pieczarkami, szynką i serem

Tosty z pieczarkami, szynką i serem

Tosty z pieczarkami, szynką i serem to przepis niewymagający dużo czasu ani specjalistycznej wiedzy kulinarnej, a efekt końcowy z pewnością zadowoli twoje kubki smakowe. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, lunch czy kolację, idealnie komponując się z zimnym mlekiem, herbatą czy kawą. Puszysty tost, przepyszne, aromatyczne pieczarki, szynka oraz rozpływający się w ustach ser tworzą niepowtarzalną kompozycję smaków. Będzie to idealna propozycja dla miłośników połączeń klasycznych smaków w niebanalny sposób. Przepis na tosty z pieczarkami, szynką i serem to propozycja dla każdego, kto szuka prostych, a jednocześnie smacznych posiłków.

Składniki:

  • Na 3 tosty:
  • 6 kromek pieczywa tostowego
  • 2 pieczarki
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 3 plasterki szynki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki majonezu

Tosty z pieczarkami, szynką i serem – jak zrobić?

  1. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i lekko posolone smażymy na patelni na łyżce masła.
  2. Kromki smarujemy z jednej strony majonezem, z drugiej pozostałym masłem.
  3. Na każdą dajemy plasterek sera.
  4. Następnie na jedną część dajemy plasterek szynki i odrobinę podpieczonych pieczarek, przykrywamy drugą częścią chleba.
  5. Pieczemy dłużej niż do „kontrolnej lampki”. Są bardziej chrupkie i ser jest zdecydowanie lepszy 🙂

Sposób przygotowania:

Tosty z pieczarkami, szynką i serem – dodatkowe informacje

Tosty najlepiej smakują z ketchupem:)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tosty z jajkiem i serem z patelni
Następny przepis: TOSTY Z RUKOLĄ IDEALNE NA ŚNIADANIE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode