Tosty z jajkiem i serem z patelni

Tosty z jajkiem i serem z patelni

Podczas poszukiwania idealnego przepisu na szybkie, ale sycące śniadanie, nie sposób nie natknąć się na prostą, ale genialną kombinację, jaką są tosty z jajkiem i serem z patelni. Pasują zarówno do leniwego poranka, jak i pośpiechu przed wyjściem do pracy lub szkoły, dostarczając cennych składników odżywczych, które pomogą Ci przetrwać do kolejnego posiłku. Delikatne, chrupiące tosty w jajku na patelni, otulone kremową okrywą z roztopionego sera, stawiają na spontaniczność, prostotę i smak – wszystko to, czego potrzebujesz na dobry początek dnia.

Składniki:

  • Jajka (1 jajko na 1 kromkę chleba)
  • Ser żółty – plastry
  • Chleb
  • Margaryna do smażenia
  • Ketchup

Tosty z jajkiem i serem z patelni – jak zrobić?

  1. Roztopić margarynę na patelni.
  2. Podsmażyć kromki chleba z obu stron. Odłożyć na talerz.
  3. Na tą samą patelnię rozbić jajko doprawić solą i obsmażyć z obu stron.
  4. Na chleb położyć ser żółty oraz jajko i znowu ser. Podsmażyć do roztopienia się sera.
  5. Podawać na ciepło z ketchupem.

Porady – dodatkowe informacje

Można posypać szczypiorkiem lub słodką papryką w proszku


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tosty po włosku
Następny przepis: Tosty z pieczarkami, szynką i serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode