Tosty z pieczarkami, szynką i serem
Tosty z pieczarkami, szynką i serem to przepis niewymagający dużo czasu ani specjalistycznej wiedzy kulinarnej, a efekt końcowy z pewnością zadowoli twoje kubki smakowe. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, lunch czy kolację, idealnie komponując się z zimnym mlekiem, herbatą czy kawą. Puszysty tost, przepyszne, aromatyczne pieczarki, szynka oraz rozpływający się w ustach ser tworzą niepowtarzalną kompozycję smaków. Będzie to idealna propozycja dla miłośników połączeń klasycznych smaków w niebanalny sposób. Przepis na tosty z pieczarkami, szynką i serem to propozycja dla każdego, kto szuka prostych, a jednocześnie smacznych posiłków.
admin
Składniki:
- Na 3 tosty:
- 6 kromek pieczywa tostowego
- 2 pieczarki
- 6 plasterków sera żółtego
- 3 plasterki szynki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki majonezu
Tosty z pieczarkami, szynką i serem – jak zrobić?
- Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i lekko posolone smażymy na patelni na łyżce masła.
- Kromki smarujemy z jednej strony majonezem, z drugiej pozostałym masłem.
- Na każdą dajemy plasterek sera.
- Następnie na jedną część dajemy plasterek szynki i odrobinę podpieczonych pieczarek, przykrywamy drugą częścią chleba.
- Pieczemy dłużej niż do „kontrolnej lampki”. Są bardziej chrupkie i ser jest zdecydowanie lepszy 🙂
Sposób przygotowania:
Tosty z pieczarkami, szynką i serem – dodatkowe informacje
Tosty najlepiej smakują z ketchupem:)
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tosty z jajkiem i serem z patelni
Następny przepis: TOSTY Z RUKOLĄ IDEALNE NA ŚNIADANIE