Tosty francusko-włoskie:) szybka ciepła kolacyjka:)

Tosty francusko-włoskie:) szybka ciepła kolacyjka:)

Zapraszamy do odkrycia smaku naszych tostów francusko-włoskich, które są idealne na szybką, ciepłą kolację. Ta niezwykła kombinacja kuchni francuskiej i włoskiej to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzięki prostym składnikom, które prawdopodobnie posiadasz w swojej kuchni, tosty francusko-włoskie są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także łatwe do przygotowania. Lekko chrupiące, złociste tosty, podsmażane z obu stron, to doskonały pomysł na kolację, która na pewno sprawi, że Twoje podniebienie będzie prosiło o więcej! Ciesz się smakiem Francji i Włoch bez wychodzenia z domu, dziękując naszym tostom francusko-włoskim.

Składniki:

  • 3 plasterki chleba (czerstwego lub świeżego)
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • pieprz ziołowy
  • szczypta soli
  • szczypta chili
  • parmezan do posypania
  • masło (do smażenia)

Tosty francusko-włoskie:) szybka ciepła kolacyjka:) – jak zrobić?

  1. Jajko wymieszać z mlekiem i przyprawami.
  2. Kromki chleba dokładnie zanurzyć w przygotowanym jajku i piec na rozgrzanym maśle do zarumienienia.
  3. Gorące kanapeczki posypać parmezanem.

xxxx – dodatkowe informacje

Tosty francusko-włoskie:) szybka ciepła kolacyjka:)

Kanapeczki są przepyszne z samodzielnie przygotowanym ketchupem:)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tosty francuskie na słodko
Następny przepis: Tosty po włosku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode