Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Miłośnicy kuchni meksykańskiej docenią ten pyszny i zdrowy przepis na tortillę z warzywami. To danie łączy w sobie prostotę wykonania i mnóstwo smaków, dzięki urozmaiconemu wyborowi warzyw. Kruche placki tortilli przepełnione są kolorowym mixem sałat, soczystym pomidorem, ostrością czerwonej cebuli i chrupkością papryki. Dodatek awokado nadaje całości kremowej konsystencji, a limonka i kolendra podkreślają orzeźwiający charakter dania. Świetne na lunch czy lekki, letni posiłek. Ten przepis na tortillę z warzywami można dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki i przyprawy wedle gustu. Idealny dla wegan i wegetarian.

Składniki:

  • 1 sztuka tortilli
  • Serek śmietankowy
  • Mieszanka sałat
  • 3 plasterki sera żółtego
  • Szczypiorek
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ świeżego ogórka
  1. Rozkładamy tortille.
  2. Smarujemy serkiem.
  3. Układamy sałaty.
  4. Nakładamy ser.
  5. Ponownie smarujemy serkiem.
  6. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy serek.
  7. Paprykę drobno kroimy i układamy na szczypiorku.
  8. Ogórka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
  9. Nakładamy na paprykę.
  10. Zwijamy w rulon.
  11. Kroimy w plastry.
    Przekąska gotowa.
    Smacznego.

Tortilla z warzywami – dodatkowe informacje

Najlepiej jest kroić dopiero jak postoi w lodówce co najmniej 2 godziny.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tortilla z pastą jajeczną
Następny przepis: Tortilla z pikantnym nadzieniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode