Tortilla z warzywami
Miłośnicy kuchni meksykańskiej docenią ten pyszny i zdrowy przepis na tortillę z warzywami. To danie łączy w sobie prostotę wykonania i mnóstwo smaków, dzięki urozmaiconemu wyborowi warzyw. Kruche placki tortilli przepełnione są kolorowym mixem sałat, soczystym pomidorem, ostrością czerwonej cebuli i chrupkością papryki. Dodatek awokado nadaje całości kremowej konsystencji, a limonka i kolendra podkreślają orzeźwiający charakter dania. Świetne na lunch czy lekki, letni posiłek. Ten przepis na tortillę z warzywami można dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki i przyprawy wedle gustu. Idealny dla wegan i wegetarian.
admin
Składniki:
- 1 sztuka tortilli
- Serek śmietankowy
- Mieszanka sałat
- 3 plasterki sera żółtego
- Szczypiorek
- ½ papryki czerwonej
- ½ świeżego ogórka
- Rozkładamy tortille.
- Smarujemy serkiem.
- Układamy sałaty.
- Nakładamy ser.
- Ponownie smarujemy serkiem.
- Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy serek.
- Paprykę drobno kroimy i układamy na szczypiorku.
- Ogórka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
- Nakładamy na paprykę.
- Zwijamy w rulon.
- Kroimy w plastry.
Przekąska gotowa.
Smacznego.
Tortilla z warzywami – dodatkowe informacje
Najlepiej jest kroić dopiero jak postoi w lodówce co najmniej 2 godziny.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Tortilla z pastą jajeczną
Następny przepis: Tortilla z pikantnym nadzieniem