SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM
Czy myślałeś o czymś pachnącym, soczystym i pełnym intensywnych smaków na najbliższy obiad? „Szynka pieczona w marynacie z czosnkiem i majerankiem” to przepis, który z całą pewnością sprawdzi się w tej roli. Ta propozycja łączy w sobie delikatny smak szynki z intensywnym aromatem czosnku i charakterystyczną nutą majeranku. Idealnie zbalansowane smaki przekładają się na prawdziwe doznania kulinarne. Szynka pieczona wyróżnia się mocnym smakiem, ale jednocześnie delikatnością mięsa. Jest to przepis, który nie tylko zachwyci Was, ale również waszych gości. Radość z gotowania i niezapomniane chwile przy stole gwarantowane!
admin
Składniki:
- Składniki podstawowe:
- 50 dag szynki wieprzowej
- opakowanie sosu do pieczeni ciemnego Cykoria
- Składniki marynaty:
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki sosu słodko-pikantnego Tao Tao
- 2 czubate łyżeczki majeranku
- łyżeczka soli
- łyżeczka papryki słodkiej
- łyżeczka papryki ostrej
- 2 większe ząbki czosnku
Szynka pieczona w marynacie z czosnkiem i majerankiem – jak zrobić?
-
Przygotuj marynatę: rozgnieć czosnek nożem i bardzo drobno posiekaj. Połącz z pozostałymi składnikami marynaty i dokładnie natrzyj mięso. Odstaw na noc do lodówki.
Mięso przełóż do woreczka do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Następnie pokrój je na plastry.
Przygotuj sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu i polej nim mięso.
Słowa kluczowe: szynka pieczona z czosnkiem
SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM – dodatkowe informacje
Najlepiej użyć samodzielnie zrobionego sosu do pieczeni. 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ
Następny przepis: Szynka pończoszanka