Szybkie gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Szybkie gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na szybkie gołąbki, które nie wymagają czasochłonnego zawijania? Spróbuj gołąbków bez zawijania w sosie pomidorowym! Ten przepis to doskonałe rozwiązanie na obiad lub kolację, gdy brakuje nam czasu na tradycyjne gotowanie, a chcemy pozwolić sobie na domowy, komfortowy posiłek. Gołąbki bez zawijania zachowują świetne smaki tradycyjnej wersji, a przygotowanie ich jest znacznie prostsze i szybsze. Perfekcyjne połączenie mięsa, ryżu i sosu pomidorowego sprawia, że danie jest sycące i pełne smaku, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu.

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 1 kapusta pekińska
  • 3 jajka
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 szklanka ryżu
  • sól, pieprz, papryka w proszku
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 2 ząbki czosnku
  1. Do miski wrzucamy mięso mielone.
  2. Kapustę szatkujemy drobno, posalamy i wygniatamy. Po odsączeniu z nadmiaru wytrąconej wody dodajemy do mięsa.
  3. Do tego dodajemy 3 jajka, kaszę mannę, ryż, pieprz, sól i wyrabiamy. Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni.
  4. Zalewamy sosem pomidorowym, który robimy tak: do gotującej się wody około 0,5 l, dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, wsypujemy paprykę, cukier i dusimy około 30-45 minut. W razie potrzeby można dolać wody.

xxxx – dodatkowe informacje

Można również udusić je w przygotowanym wcześniej sosie grzybowym lub pieczarkowym


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybki deser z ricotty
Następny przepis: Szybki i łatwy biszkopt

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode