Szybkie gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na szybkie gołąbki, które nie wymagają czasochłonnego zawijania? Spróbuj gołąbków bez zawijania w sosie pomidorowym! Ten przepis to doskonałe rozwiązanie na obiad lub kolację, gdy brakuje nam czasu na tradycyjne gotowanie, a chcemy pozwolić sobie na domowy, komfortowy posiłek. Gołąbki bez zawijania zachowują świetne smaki tradycyjnej wersji, a przygotowanie ich jest znacznie prostsze i szybsze. Perfekcyjne połączenie mięsa, ryżu i sosu pomidorowego sprawia, że danie jest sycące i pełne smaku, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu.
admin
Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa
- 1 kapusta pekińska
- 3 jajka
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 szklanka ryżu
- sól, pieprz, papryka w proszku
- 1 przecier pomidorowy
- 1-2 łyżeczki cukru
- 2 ząbki czosnku
- Do miski wrzucamy mięso mielone.
- Kapustę szatkujemy drobno, posalamy i wygniatamy. Po odsączeniu z nadmiaru wytrąconej wody dodajemy do mięsa.
- Do tego dodajemy 3 jajka, kaszę mannę, ryż, pieprz, sól i wyrabiamy. Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni.
- Zalewamy sosem pomidorowym, który robimy tak: do gotującej się wody około 0,5 l, dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, wsypujemy paprykę, cukier i dusimy około 30-45 minut. W razie potrzeby można dolać wody.
xxxx – dodatkowe informacje
Można również udusić je w przygotowanym wcześniej sosie grzybowym lub pieczarkowym
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szybki deser z ricotty
Następny przepis: Szybki i łatwy biszkopt