Spaghetti z mięsem mielonym

Spaghetti z mięsem mielonym

Ciepłe, aromatyczne spaghetti z mięsem mielonym to klasyczny, prosty i szybki posiłek, który zachwyci każdego miłośnika kuchni włoskiej. Ta soczysta potrawa pełna jest niesamowitych smaków łączących delikatne, aksamitne makaronowe nitki ze smażonym, przyprawionym mięsem mielonym. Wystarczy kilka podstawowych składników, aby zamienić proste spaghetti w prawdziwe danie pełne italiińskiego smaku. To idealna opcja na romantyczną kolację we dwoje, rodzinny obiad lub wygodny posiłek na co dzień. Tutaj dowiesz się, jak zrobić to danie, ile smażyć mięso mielone, i jak osiągnąć idealny smak i konsystencję zarówno sosu, jak i makaronu.

Składniki:

  • 250 g spaghetti
  • 50 dag mięsa mielonego
  • sos do spaghetti w słoiku
  • olej roślinny

Spaghetti z mięsem mielonym – jak zrobić?

  1. Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj ok. 10 min. (w zależności od zaleceń producenta)
  2. Do naczynia, w którym będziesz smażyć mięso, wlej kilka łyżek stołowych oleju, aby pokryć nim dno.
  3. Do naczynia z rozgrzanym olejem włóż mięso i smaż na małym ogniu do momentu, aż uzyska jasny kolor (ok. 15 min). Mięso co jakiś czas dokładnie wymieszaj, by się nie przypaliło.
  4. Jeżeli mięso będzie gotowe, to wlej sos ze słoika i mieszaj, aż do momentu zagotowania się. Dzięki temu składniki lepiej wymieszają się i potrawa będzie smaczniejsza.
  5. Ułóż makaron na talerzu, polej przygotowanym sosem i gotowe. Smacznego!

Słowa kluczowe: mielone do spaghetti jak zrobić, spaghetti carbonara z mięsem mielonym, smażenie mięsa mielonego, jak ugotować mięso mielone, jak usmażyć mięso mielone, jak smażyć mięso mielone, ile smażyć mięso mielone, jak usmażyć mięso mielone do spaghetti, mięso na spaghetti.

xxxx – dodatkowe informacje

Ja używam gotowego sosu w słoiku ponieważ jest o wiele smaczniejszy niż sos w proszku. Poza tym sos ze słoika jest zdrowszy. Jeżeli nie lubisz nawijać na widelec zbyt długiego makaronu to możesz połamać go na mniejsze kawałki zanim włożysz do wrzątku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: porzeczkowo - truflowe ciasto bez pieczenia
Następny przepis: Pralinki marcepanowe w czekoladzie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode