Smażona kiełbasa z cebulą

Smażona kiełbasa z cebulą

Prezentowany przepis to wizytówka polskiej, domowej kuchni. Smażona kiełbasa z cebulą stanowi doskonałe danie obiadowe, które przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i młodszym domownikom. Drobno pokrojona cebula, podsmażana na patelni aż do zyskania złotego koloru, otula kiełbasę intensywnym, aromatycznym smakiem. Prosty, ale zarazem rozgrzewający i sycący przepis na smażoną kiełbasę na obiad, coś co zawsze wychodzi. Składniki są proste i z całą pewnością znajdują się w każdej kuchni. Kiełbasa na patelni z cebulą – szybki i pyszny pomysł na obiad lub kolację.

Składniki:

  • długa laska kiełbasy podwawelskiej, zwyczajnej lub toruńskiej
  • 2 duże cebule
  • olej
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do dań z grilla

Smażona kiełbasa z cebulą – jak zrobić?

  1. Cebule obieramy i kroimy na cienkie talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę na złoty kolor.
  2. Kiełbasę kroimy w cienkie talarki. Dodajemy do cebuli. Smażymy ok. 10 minut, ciągle mieszając, aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia oprószamy ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do dań z grilla. Bardzo dokładnie mieszamy.

Smażona kiełbasa z cebulą to pyszna propozycja na obiad. Można ją przygotować szybko i łatwo na patelni. Idealnie komponuje się z dodatkiem kaszy lub ziemniaków. Smacznego!

Smażona kiełbasa z cebulą – dodatkowe informacje

Kiełbasę podajemy z gotowanymi ziemniakami i burakami. Smak dania urozmaici posiekany szczypiorek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Smażona fasola,,jaś
Następny przepis: Zaskakująco pyszna... Smażona Mozzarella

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode