serek fromage

serek fromage

Serek fromage to wyjątkowy przysmak, który z pewnością zainteresuje miłośników serów. To delikatne danie, znane również jako francuski kremowy serek, zasłynęło ze swojego aksamitnego smaku i bogatego aromatu. Uznawany jest za jedną z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni francuskiej. Składniki niezbędne do jego przygotowania to przede wszystkim dobrej jakości mleko, śmietana i zakwas. Przygotowanie tego serka wymaga cierpliwości oraz szczegółowego przestrzegania przepisu, ale efekt końcowy z pewnością wynagrodzi oczekiwanie. Serek fromage to świetna propozycja na śniadanie, kolację oraz jako dodatek do przekąsek na różnego rodzaju spotkaniach.

Składniki:

  • 1 szklanka mleka o zawartości tłuszczu 3,2% lub większej
  • Kefir (jako zakwas)
  • Przyprawy

Serek fromage – jak zrobić?

  1. 1.

    Wlej mleko do garnuszka i zagotuj,

    dolej kefir i mieszaj dopóki serwatka lub maślanka się nie odzieli.

    Całość przelej do siteczka, delikatnie odcedź i wymieszaj z przyprawami.

serek fromage – dodatkowe informacje

Jeżeli nie macie kefiru możecie użyć kilka łyżeczek soku z cytryny lub po prostu jogurtu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Serduszko z kabanosa z jajkiem na chlebie tostowym z keczupem
Następny przepis: Serek Homogenizowany z galaretką i owocami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode