Sakiewki z łososiem

Sakiewki z łososiem

Zapraszam do odkrywania przepisu na wyjątkowe danie pod nazwą „Sakiewki z łososiem”. Ten elegancki i kreatywny sposób podania łososia odmieni Twoje obiady i zaskoczy wszystkich miłośników tradycyjnej kuchni. Wykorzystując proste i znane składniki, takie jak filet z łososia, tworzymy danie o niebanalnym wyglądzie i znakomitym smaku. Idealne na świąteczne uroczystości, romantyczną kolację we dwoje czy na elegancką kolację z przyjaciółmi. Sakiewki z łososiem to także doskonałe połączenie zdrowia i smaku – łosoś to źródło cennych dla naszego organizmu kwasów omega-3.

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • 30 dag łososia surowego
  • Opakowanie szpinaku baby
  • Serek naturalny
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • Pieprz
  • Sól
  • 5 dag masła
  • Sos: mały majonez
  • Mały jogurt
  • 2 łyżki koperku pokrojonego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 pomidor

Sakiewki z łososiem – jak zrobić?

  1. 1.
    Szpinak opłukać, osączyć . Na patelni rogrzać maslo, dodać czosnek,szpinak. Podsmażyć. Odsączyć szpinak, pokroić, dodać serek i wymieszać. Łososia pokroić w kostke, posypać solą i pieprzem. Połączyć ze szpinakiem, wymieszanym z serkirm. Z ciasta francuskiego wyciąć koła, na każde nałożyć farsz i zlepić u góry, ale nie dokońca. Posmarować rostrzepanym jajkiem, piec 20 min. w temperaturze 180 stopni C.
  2. 2.
    Sos: Wymieszać wszystkie składniki, z pomidora od ciąć wierzch, wydrążyć środek. Sos wlać do pomidora.

Sakiewki z łososiem – dodatkowe informacje

Zamiast łososia może być kurczak, ale wtedy nie będzie postny.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sakiewki drobiowe z gołąbkowym nadzieniem
Następny przepis: Sakiewki z mięsem mielonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode