Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
- 150 g sera feta
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta
1. Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Szpinak dusimy na patelni i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ser feta i mieszamy z przygotowanym szpinakiem, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (uważać gdyż feta jest wystarczająco słona).
2. Każdy filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na połowę i delikatnie rozbijamy tak, aby powstały nam 4 cienkie kotleciki, oprószamy solą i pieprzem. Na środek każdego nakładamy przygotowaną masę szpinakową i zawijamy.
3. Gotowe roladki obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
4. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Porady – Dodatkowe informacje
Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta można zapiekać w piekarniku. Zamiast panierki, należy je owijać plasterkami boczku. Jak zrobić roladki ze szpinakiem? Zawijamy kurczaka w szpinak, dodajemy fetę i zwijamy. Roladki ze szpinakiem i fetą to smaczna alternatywa dla tradycyjnego devolaya. Spróbuj roli kurczaka ze szpinakiem i fetą, a na pewno nie będziesz rozczarowany. Ponadto, roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą, a także rolada ze szpinakiem i fetą, to doskonałe danie na obiad czy kolację. Nie zapomnij dodać szpinaku do roladek, aby nadać im wyrazistego smaku. Teraz wiesz, jak zrobić roladki ze szpinakiem i fetą, więc możesz się z nimi zabrać do gotowania!
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z kurczaka zawijane w boczku
Następny przepis: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą