Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Zachwyć swoje kubki smakowe z tym wyjątkowym przepisem na roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą. Jest to idealna propozycja na weekendowy obiad dla rodziny lub eleganckie danie na uroczysty wieczór. Delikatne mięso drobiowe, odżywczy szpinak i rozpływająca się w ustach mozzarella tworzą niesamowitą kombinację smaków. Jeśli szukasz zdrowej, ale jednocześnie wykwintnej potrawy, roladki ze szpinakiem i mozzarellą są właśnie dla ciebie. Oprócz wspaniałego smaku, danie to jest także bardzo atrakcyjne wizualnie, co na pewno uczyni je gwiazdą każdego stołu.

Składniki:

  • (dla 4 porcji)
  • 4 małe pojedyncze piersi kurczaka
  • 400 g mrożonego szpinaku
  • 1 kula mozzarelli
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • masło, olej (do smażenia)

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą – jak zrobić?

  1. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony wcześniej szpinak. Podsmaż przez chwilę doprawiając do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Na pierś rozłóż przestudzony szpinak.
  3. …następnie zetrzyj mozzarellę.
  4. Zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju usmaż roladki. Warto smażyć je na mniejszym ogniu aby mięso w środku nie było surowe. Roladki możesz również upiec w piekarniku.

Słowa kluczowe: roladki ze szpinakiem i mozzarellą, roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Porady – Dodatkowe informacje

Roladki ze szpinakiem i mozzarellą powinno się smażyć na wolnym ogniu, aby mieć pewność, że mięso w środku nie jest surowe.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
Następny przepis: Roladki z łososia i serka śmietankowego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode