Racuszki drobiowe z papryką.

Racuszki drobiowe z papryką.

Kuchnia domowa to prawdziwe skarby smaków. Racuszki drobiowe z papryką to jedno z tych cudownych dań, które sprawiają, że nasze kubki smakowe przenoszą nas w nowe, nieznane wcześniej miejsca. To połączenie łagodnego mięsa drobiowego i soczystej papryki tworzy niezwykle smakowite, a jednocześnie nieskomplikowane danie. Jest to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Delikatne i lekkie racuszki z dodatkiem aromatycznej papryki tworzą niepowtarzalny duet, który zaspokoi nawet najbardziej wymagających smakoszy. Ten przepis na racuszki drobiowe z papryką to gwarancja udanego posiłku. Pamiętaj, starannie wyselekcjonowane składniki to klucz do sukcesu.

Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 1 mała papryka
  • 20 dkg sera żółtego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki majonezu
  • mały pęczek pietruszki
  • sól, pieprz, oregano, kucharek do smaku
  • Olej do smażenia

Racuszki drobiowe z papryką – jak zrobić?

  1. Pierś kroimy w drobną kostkę, w jeszcze drobniejszą kostkę kroimy paprykę i pietruszkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Dokładamy pozostałe składniki, przyprawiamy do smaku i dokładnie wszystko mieszamy.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy małe racuszki.
  4. Smażymy po kilka minut z obu stron na złoty kolor.
  5. Wspaniale smakuje z ryżem i sosem słodko-kwaśnym, można również jeść same. Smacznego!

Racuszki drobiowe z papryką – dodatkowe informacje

Jeśli będzie się wydawać zbyt gęste można dołożyć jeszcze jedno jajko, jeśli będzie zbyt rozżadzone, można dołożyć odrobinę mąki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: racuchy z twarogiem
Następny przepis: Racuszki drożdżowe z truskawkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode