Racuszki drobiowe z papryką.
Kuchnia domowa to prawdziwe skarby smaków. Racuszki drobiowe z papryką to jedno z tych cudownych dań, które sprawiają, że nasze kubki smakowe przenoszą nas w nowe, nieznane wcześniej miejsca. To połączenie łagodnego mięsa drobiowego i soczystej papryki tworzy niezwykle smakowite, a jednocześnie nieskomplikowane danie. Jest to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Delikatne i lekkie racuszki z dodatkiem aromatycznej papryki tworzą niepowtarzalny duet, który zaspokoi nawet najbardziej wymagających smakoszy. Ten przepis na racuszki drobiowe z papryką to gwarancja udanego posiłku. Pamiętaj, starannie wyselekcjonowane składniki to klucz do sukcesu.
admin
Składniki:
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 1 mała papryka
- 20 dkg sera żółtego
- 3 łyżki mąki
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki majonezu
- mały pęczek pietruszki
- sól, pieprz, oregano, kucharek do smaku
- Olej do smażenia
Racuszki drobiowe z papryką – jak zrobić?
- Pierś kroimy w drobną kostkę, w jeszcze drobniejszą kostkę kroimy paprykę i pietruszkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Dokładamy pozostałe składniki, przyprawiamy do smaku i dokładnie wszystko mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy małe racuszki.
- Smażymy po kilka minut z obu stron na złoty kolor.
- Wspaniale smakuje z ryżem i sosem słodko-kwaśnym, można również jeść same. Smacznego!
Racuszki drobiowe z papryką – dodatkowe informacje
Jeśli będzie się wydawać zbyt gęste można dołożyć jeszcze jedno jajko, jeśli będzie zbyt rozżadzone, można dołożyć odrobinę mąki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: racuchy z twarogiem
Następny przepis: Racuszki drożdżowe z truskawkami