Pyszna pasta jajeczna

Pyszna pasta jajeczna

Pyszna pasta jajeczna jest doskonałym daniem na każdą okazję. Pasuje zarówno na co dzień, jak i na specjalne spotkania. Idealna jako dodatek do kanapek, śniadania czy pikniku. Ma niżej wymienione składniki, które są łatwo dostępne i niedrogie. Jest również bardzo prostą i szybką opcją, gdy mamy ochotę na coś pysznego, ale zarazem niezbyt kalorycznego. Pasta jajeczna to także świetne rozwiązanie dla osób, które mają nietolerancje pokarmowe, można ją bowiem łatwo dostosować do swoich potrzeb, na przykład poprzez wykluczenie niektórych składników. Spróbuj i ciesz się wyjątkowym smakiem tej wspaniałej pasty.

Składniki:

  • 4 jajka (najlepiej wiejskie)
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łodyżki szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Pyszna pasta jajeczna – jak zrobić?

  1. Jajka ugotować na twardo (5min). Ochłodzone oskubać z skorupek, następnie zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Drobno pokroić szczypiorek, dodać do startych jajek. Całość wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem i gotowe.

Sposób przygotowania:

Pyszna pasta jajeczna – dodatkowe informacje

Do gotowania jajek dobrze jest dodać łyżeczkę soli. Dzięki temu łatwo oskubiesz jajka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pyszna, łatwa tarta ze szpinakiem i nie tylko
Następny przepis: Pizza na cieście razowym z wędzonym łososiem i serem camembert

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode