PUSZYSTE KOTLETY Z FILETEM Z KURCZAKA, SEREM I CURRY

PUSZYSTE KOTLETY Z FILETEM Z KURCZAKA, SEREM I CURRY

Zapraszamy do odkrycia przepisu na puszyste kotlety z filetem z kurczaka i serem w sosie curry. Ten wyjątkowy przepis dostarczy niezapomnianych doznań smakowych, łącząc w sobie chrupiącą teksturę kotletów z delikatnością filetu z kurczaka. Ser dodaje niepowtarzalnej kremowości, a sos curry wprowadza orientalny aromat i lekko pikantne nuty. Kotleciki curry to danie, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Idealnie smakuje na obiad czy kolację, a także stanowi ciekawy pomysł na przyjęcie dla przyjaciół. To przepis dla tych, którzy cenią oryginalne połączenia smaków i aromatów.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka lub 2 pojedyncze
  • około 150g sera gouda
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 całe jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz, curry

Puszyste kotlety z filetem z kurczaka, serem i curry – jak zrobić?

  1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
  2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Natkę pietruszki drobno poszatkować.
  4. Pokrojoną pierś z kurczaka dajemy do misy, dodajemy starty ser, pokrojoną natkę.
  5. Następnie dodajemy mąki, musztardę, majonez, jajka i przyprawy.
  6. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej masy.
  7. Na rozgrzaną patelnię dodajemy po kopiastej łyżce farszu i pieczemy z obu stron na złocisty kolor.

PUSZYSTE KOTLETY Z FILETEM Z KURCZAKA, SEREM I CURRY – dodatkowe informacje

Idealne na wiosenny obiad do surówki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Puszyste kotlety mielone
Następny przepis: Puszyste naleśniki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode