PUSZYSTE KOTLETY Z FILETEM Z KURCZAKA, SEREM I CURRY
Zapraszamy do odkrycia przepisu na puszyste kotlety z filetem z kurczaka i serem w sosie curry. Ten wyjątkowy przepis dostarczy niezapomnianych doznań smakowych, łącząc w sobie chrupiącą teksturę kotletów z delikatnością filetu z kurczaka. Ser dodaje niepowtarzalnej kremowości, a sos curry wprowadza orientalny aromat i lekko pikantne nuty. Kotleciki curry to danie, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Idealnie smakuje na obiad czy kolację, a także stanowi ciekawy pomysł na przyjęcie dla przyjaciół. To przepis dla tych, którzy cenią oryginalne połączenia smaków i aromatów.
admin
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka lub 2 pojedyncze
- około 150g sera gouda
- 2 łyżki musztardy chrzanowej
- 2 łyżki majonezu
- 2 całe jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz, curry
Puszyste kotlety z filetem z kurczaka, serem i curry – jak zrobić?
- Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
- Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Natkę pietruszki drobno poszatkować.
- Pokrojoną pierś z kurczaka dajemy do misy, dodajemy starty ser, pokrojoną natkę.
- Następnie dodajemy mąki, musztardę, majonez, jajka i przyprawy.
- Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej gęstej masy.
- Na rozgrzaną patelnię dodajemy po kopiastej łyżce farszu i pieczemy z obu stron na złocisty kolor.
PUSZYSTE KOTLETY Z FILETEM Z KURCZAKA, SEREM I CURRY – dodatkowe informacje
Idealne na wiosenny obiad do surówki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Puszyste kotlety mielone
Następny przepis: Puszyste naleśniki