Puree ziemniaczane z koperkiem
Puree ziemniaczane z koperkiem to proste, ale i eleganckie danie, które dostarczy wyjątkowego smaku każdemu posiłkowi. Kremowe, aksamitne puree ziemniaczane, wzbogacone delikatnym aromatem kopru, idealnie komponuje się zarówno z mięsem, jak i warzywami. To doskonały dodatek do obiadów, specjalnych okazji, a także codziennych posiłków. Aromat świeżego kopru nie tylko dodaje potrawie wyrazu, ale korzystnie wpływa na trawienie, tworząc przepis, który jest nie tylko smakowity, ale i zdrowy. Choć puree ziemniaczane z koperkiem wydaje się proste, to wymaga pewnej precyzji, by osiągnąć idealną konsystencję i smak.
admin
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki masła
- Sól
- 10 łyżek mleka
- Koperek
Puree ziemniaczane z koperkiem – jak zrobić?
- Ziemniaki obrać i ugotować.
- Odcedzić, rozbić tłuczkiem, dodać masło oraz mleko i ucierać.
- Posypać koperkiem.
- Podawać na ciepło.
Sposób przygotowania:
Puree ziemniaczane z koperkiem – dodatkowe informacje
Można przecisnąć przez praskę ziemniaki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Puree z ziemniaków, marchewki i groszku
Następny przepis: Puree ziemniaczane z mieszanką warzywną , szynką i żółtym serem