Puree ziemniaczane z koperkiem

Puree ziemniaczane z koperkiem

Puree ziemniaczane z koperkiem to proste, ale i eleganckie danie, które dostarczy wyjątkowego smaku każdemu posiłkowi. Kremowe, aksamitne puree ziemniaczane, wzbogacone delikatnym aromatem kopru, idealnie komponuje się zarówno z mięsem, jak i warzywami. To doskonały dodatek do obiadów, specjalnych okazji, a także codziennych posiłków. Aromat świeżego kopru nie tylko dodaje potrawie wyrazu, ale korzystnie wpływa na trawienie, tworząc przepis, który jest nie tylko smakowity, ale i zdrowy. Choć puree ziemniaczane z koperkiem wydaje się proste, to wymaga pewnej precyzji, by osiągnąć idealną konsystencję i smak.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki masła
  • Sól
  • 10 łyżek mleka
  • Koperek

Puree ziemniaczane z koperkiem – jak zrobić?

  1. Ziemniaki obrać i ugotować.
  2. Odcedzić, rozbić tłuczkiem, dodać masło oraz mleko i ucierać.
  3. Posypać koperkiem.
  4. Podawać na ciepło.

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z koperkiem – dodatkowe informacje

Można przecisnąć przez praskę ziemniaki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Puree z ziemniaków, marchewki i groszku
Następny przepis: Puree ziemniaczane z mieszanką warzywną , szynką i żółtym serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode