Puchate naleśniki z owocami

Puchate naleśniki z owocami

Zachwyć swoją rodzinę czy przyjaciół i przygotuj na śniadanie czy deser „Puchate naleśniki z owocami”. Są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również niesamowicie puszyste. Przy ich robieniu, głównym składnikiem jest miłość do gotowania. Ich delikatna, lekka konsystencja czyni je idealnym wyborem na leniwe, weekendowe poranki czy poobiedni urlop. Wybierz swoje ulubione owoce sezonowe, by dodać im słodkości i świeżości. Naleśniki te są nietypowe, wyjątkowe i zdecydowanie warte wypróbowania. Smak dzieciństwa połączony z nutą dorosłości tworzy idealne połączenie, które sprawi, że nie będziesz mógł się im oprzeć. Oto przepis na „Puchate Naleśniki z owocami”.

Składniki:

  • 200g sera białego
  • 150g maki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 5g proszku
  • 5g cukru wanilinowego
  • 150 ml mleka
  • szczypta soli

Puchate naleśniki z owocami – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką w dużej misce na gładkie ciasto, smażyć niewielkie porcje (mała chochelka) na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, aż zaczną się rumienić (po około 30 sekund z każdej strony). Naleśniki układamy na talerzu przekładając je ulubionymi owocami.

Puchate naleśniki z owocami – dodatkowe informacje

naleśniki dodatkowo można posmarować konfiturą lub dżemem, polać syropem klonowym, posypać cukrem pudrem


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Puchata brioszka
Następny przepis: Pudding dyniowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode