Potrawa mięsna w kwiatach cukinii
Potrawa mięsna w kwiatach cukinii to wyrafinowany i kreatywny sposób na serwowanie mięsa. Jest to niecodzienny przepis, który z pewnością zaskoczy Twoich gości nie tylko swoim smakiem, ale i efektownym wyglądem. Aromatyczne mięso, zawinięte w delikatne kwiaty cukinii, tworzy niezapomniane połączenie smaków. To doskonały pomysł na elegancki obiad czy imprezowy bufet. Choć może wydawać się skomplikowany, jego przygotowanie nie jest trudne, a efekt końcowy na pewno wynagrodzi włożony wysiłek. Zachwycający smakowe połączenie, które z pewnością stanie się gwiazdą Twojego stołu. Lobują za nią zarówno miłośnicy mięs, jak i warzyw.
admin
Składniki:
- 12 kwiatków cukinii
- 20dkg mielonego mięsa wieprzowego
- 1 mała cukinia
- 1 mała cebulka
- czubryca, pieprz ziołowy podlaski
- vegeta
- olej do smażenia
- Panierka:
- 1/2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki wody
- 1 jajko
- 1 łyżeczka vegety
Potrawa mięsna w kwiatach cukinii – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Z krzaka cukinii zerwać 12 kwiatków z ogonkami. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię obrać ze skórki i zetrzeć na tartce jarzynowej.
2. Do patelni wlać trochę oleju i usmażyć mięso, dodać cebulę i cukinię doprawić przyprawami (czubryca, pieprz i vegeta) i smażyć.
3. Następnie bierzemy kwiatek, odchylamy płatki i gotowym farszem nadziewamy, powoli upychając bo płatki są delikatne, końce płatków skręcamy. Następnie panierujemy w panierce i smażymy. Usmażone układamy na talerzu i dekorujemy.
4. Wszystkie składniki na panierkę wymieszać.
Potrawa mięsna w kwiatach cukinii – dodatkowe informacje
Danie to podaję z ziemniakami i surówką z kapusty.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Potrawa chińska
Następny przepis: POTRAWKA MAKARONOWA Z MIĘSEM MIELONYM