Potrawa mięsna w kwiatach cukinii

Potrawa mięsna w kwiatach cukinii

Potrawa mięsna w kwiatach cukinii to wyrafinowany i kreatywny sposób na serwowanie mięsa. Jest to niecodzienny przepis, który z pewnością zaskoczy Twoich gości nie tylko swoim smakiem, ale i efektownym wyglądem. Aromatyczne mięso, zawinięte w delikatne kwiaty cukinii, tworzy niezapomniane połączenie smaków. To doskonały pomysł na elegancki obiad czy imprezowy bufet. Choć może wydawać się skomplikowany, jego przygotowanie nie jest trudne, a efekt końcowy na pewno wynagrodzi włożony wysiłek. Zachwycający smakowe połączenie, które z pewnością stanie się gwiazdą Twojego stołu. Lobują za nią zarówno miłośnicy mięs, jak i warzyw.

Składniki:

  • 12 kwiatków cukinii
  • 20dkg mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 mała cukinia
  • 1 mała cebulka
  • czubryca, pieprz ziołowy podlaski
  • vegeta
  • olej do smażenia
  • Panierka:
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka vegety

Potrawa mięsna w kwiatach cukinii – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

1. Z krzaka cukinii zerwać 12 kwiatków z ogonkami. Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię obrać ze skórki i zetrzeć na tartce jarzynowej.
2. Do patelni wlać trochę oleju i usmażyć mięso, dodać cebulę i cukinię doprawić przyprawami (czubryca, pieprz i vegeta) i smażyć.
3. Następnie bierzemy kwiatek, odchylamy płatki i gotowym farszem nadziewamy, powoli upychając bo płatki są delikatne, końce płatków skręcamy. Następnie panierujemy w panierce i smażymy. Usmażone układamy na talerzu i dekorujemy.
4. Wszystkie składniki na panierkę wymieszać.

Potrawa mięsna w kwiatach cukinii – dodatkowe informacje

Danie to podaję z ziemniakami i surówką z kapusty.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Potrawa chińska
Następny przepis: POTRAWKA MAKARONOWA Z MIĘSEM MIELONYM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode