PŁATOWIEC

PŁATOWIEC

Pyrzgotowany z największą starannością, Płatowiec to pokochany klasyczny deser, który w mistrzowski sposób łączy zrównoważone smaki z zaskakująco prostym przygotowaniem. Ten przepis będzie stanowił cenne dodatek do kolekcji każdego miłośnika cukiernictwa. Z jasnymi, korzystnymi składnikami, które są łatwo dostępne, możemy z łatwością stworzyć ten pyszny deser. Z powodzeniem można go serwować zarówno na formalnych spotkaniach, jak i przy codziennym stole. Bez względu na to, czy jesteś cukiernikiem-amatorem czy doświadczonym szefem kuchni, przepis na Płatowiec z pewnością dostarczy Ci wiele radości z gotowania oraz zachwyci twoich gości delikatnością i bogactwem smaku.

Składniki:

  • 3 łyżki sztucznego miodu
  • 0,5 szklanki cukru pudru (może być zwykły)
  • 3/4 kostki roślinnego masła lub margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • opakowanie płatków kukurydzianych (Corn Flakes)

Płatowiec – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki zagotowujemy w garnku. Po zagotowaniu wsypujemy opakowanie płatków wszystko dobrze mieszamy. Przekładamy wszystko do wcześniej przygotowanej podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do zastygnięcia ok 1h…

Sposób przygotowania płatowca:

PŁATOWIEC – dodatkowe informacje

Po wystygnięciu najlepiej przechowywać w chłodnym miejscy bądź lodówce


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Płatki ryżowe na mleku z gruszką
Następny przepis: Płaty śledziowe w panierce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode