Płatki ryżowe na mleku z gruszką

Płatki ryżowe na mleku z gruszką

Ryzykuj i zaserwuj na śniadanie coś niecodziennego – Płatki ryżowe na mleku z gruszką. Ten prosty i szybki przepis jest świetnym rozwiązaniem na zdrowe i pożywne rozpoczęcie dnia. Delikatne płatki ryżowe, które można znaleźć pod marką Biedronka, doskonale łączą się z kremowym smakiem mleka, a cukierkowa słodycz gruszki dodaje deserowi wyjątkowego charakteru. Przepis ten oferuje także wiele możliwości na dodatki – polecamy miód, cynamon lub orzechy. Każdy kęs to prawdziwe śniadaniowe doznanie. Sprawdź sam, jak smakuje poranek pełen zdrowia i energii.

Składniki:

  • Składniki na jedną porcję:
  • 150 ml mleka
  • 5 łyżek płatków ryżowych
  • 1 gruszka
  • pół łyżeczki miodu
  • odrobina soku z cytryny
  • cynamon

Płatki ryżowe na mleku z gruszką – jak zrobić?

  1. 1.

    Mleko wlewamy do rondelka, stawiamy na ogniu, zagotowujemy, dodajemy miód, wrzucamy płatki ryżowe i gotujemy cały czas mieszając aż wypiją trochę mleka i całość zgęstnieje. Gruszkę kroimy w plastry a potem w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny. Płatki ryżowe na mleku przekładamy do miseczki, wrzucamy do środka gruszkę i posypujemy cynamonem.

Płatki ryżowe na mleku z gruszką – dodatkowe informacje

W innej wersji można nie dodawać miodu do gotującego się mleka, tylko polać nim gruszkę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Płatki jęczmienne z malinami
Następny przepis: PŁATOWIEC

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode