Pizza rolls (salami i bekonowe)

Pizza rolls (salami i bekonowe)

W rzeczywistości, nie musisz iść do restauracji, aby delektować się pysznymi rolkami z pizzą. Ten smakowity i łatwy przepis pochodzi od Pizza Hut, a jego kluczowe składniki to salami i bekon. Rollsy z pizzą to zestawienie tradycyjnego smaku pizzy w innowacyjnej formie. Ta alternatywa dla klasycznego placka stanowi jednocześnie wygodny sposób na zjedzenie pizzy. Kombinacja chrupiącego ciasta, pikantnego salami, soczystego bekonu, podsmażonej cebuli i masy serów sprawia, że te rollsy z pizzą są absolutnym hitem zarówno na większych spotkaniach, jak i przy kolacji we dwoje. Czy można sobie wyobrazić coś lepszego?

Składniki:

  • spód do pizzy świeży
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 50 ml przegotowanej wody
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 100 g bekonu
  • 100 g salami (50 g wieprzowego i 50 g pepperoni)
  • 200 g startego sera do pizzy

Pizza rolls (salami i bekonowe) – jak zrobić?

  1. Koncentrat wymieszać z wodą i1/2 ziół i 1/2 czosnku – dosolić, dopieprzyć do smaku.
  2. Spód do pizzy rozłożyć. Przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z dwóch części posmarować przygotowanym sosem.
  3. Na wysmarowane ciasto nałożyć bekon.
  4. Na drugą połowę rozłożyć salami.
  5. Przykryć startym serem.
  6. Zrolować oba ciasta, kroić na 2 cm kawałki. Układać na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Posypać pozostałym czosnkiem i ziołami. Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni.

Słowa kluczowe: przepis na rollsy z pizza hut, pizza hut rollsy.

Pizza rolls (salami i bekonowe) – dodatkowe informacje

Na ciepło – chrupiące

Na zimno – mięciutkie

Polecam podawać z sosem pomidorowym (takim jak w przepisie) oraz czosnkowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: PIZZA pszenno-żytnia
Następny przepis: Pizza Special Izabelli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode