Pizza rolls (salami i bekonowe)
W rzeczywistości, nie musisz iść do restauracji, aby delektować się pysznymi rolkami z pizzą. Ten smakowity i łatwy przepis pochodzi od Pizza Hut, a jego kluczowe składniki to salami i bekon. Rollsy z pizzą to zestawienie tradycyjnego smaku pizzy w innowacyjnej formie. Ta alternatywa dla klasycznego placka stanowi jednocześnie wygodny sposób na zjedzenie pizzy. Kombinacja chrupiącego ciasta, pikantnego salami, soczystego bekonu, podsmażonej cebuli i masy serów sprawia, że te rollsy z pizzą są absolutnym hitem zarówno na większych spotkaniach, jak i przy kolacji we dwoje. Czy można sobie wyobrazić coś lepszego?
admin
Składniki:
- spód do pizzy świeży
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 50 ml przegotowanej wody
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 100 g bekonu
- 100 g salami (50 g wieprzowego i 50 g pepperoni)
- 200 g startego sera do pizzy
Pizza rolls (salami i bekonowe) – jak zrobić?
- Koncentrat wymieszać z wodą i1/2 ziół i 1/2 czosnku – dosolić, dopieprzyć do smaku.
- Spód do pizzy rozłożyć. Przeciąć wzdłuż na pół. Każdą z dwóch części posmarować przygotowanym sosem.
- Na wysmarowane ciasto nałożyć bekon.
- Na drugą połowę rozłożyć salami.
- Przykryć startym serem.
- Zrolować oba ciasta, kroić na 2 cm kawałki. Układać na wyłożonej folią aluminiową blaszce. Posypać pozostałym czosnkiem i ziołami. Piec 10-15 minut w temp. 180 stopni.
Słowa kluczowe: przepis na rollsy z pizza hut, pizza hut rollsy.
Pizza rolls (salami i bekonowe) – dodatkowe informacje
Na ciepło – chrupiące
Na zimno – mięciutkie
Polecam podawać z sosem pomidorowym (takim jak w przepisie) oraz czosnkowym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: PIZZA pszenno-żytnia
Następny przepis: Pizza Special Izabelli