Pieczone skrzydła indycze

Pieczone skrzydła indycze

Wyjątkowe, soczyste i pełne smaku – pieczone skrzydła indycze to prawdziwa uczta dla każdego miłośnika mięsnych przysmaków. Ożywiając tradycyjne przepisy na indyka, to danie to udoskonalony klasyk, zachowując jednocześnie wszystko, co kochamy w tym mięsie. Sprawiają, że obiad czy kolacja stają się wyjątkowe. Przygotowywane z kilku prostych składników, które są łatwo dostępne i ekonomiczne, pieczone skrzydła indycze stały się popularnym daniem nie tylko na święta, ale również na co dzień. Spróbuj tego przepisu, aby doświadczyć nowego poziomu smaku, który przekroczy twoje najśmielsze oczekiwania.

Składniki:

  • 4 skrzydła z indyka
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • majeranek

Pieczone skrzydła indycze – jak zrobić?

  1. Umyj skrzydła, dokładnie natrzyj solą, a następnie obficie posyp pieprzem ziołowym i majerankiem.
  2. Piecz w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. Co jakiś czas polewaj skrzydełka sosem, który powstanie podczas pieczenia.

Pieczone skrzydła indycze – dodatkowe informacje

Podawać np. z ziemniakami i surówką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pieczone sajgonki
Następny przepis: Pieczone skrzydełka z ziemniakami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode