Pieczone młode ziemniaki z fetą

Pieczone młode ziemniaki z fetą

Zapraszam do odkrycia wyjątkowego wachlarza smaków dostarczanego przez przepis na pieczone młode ziemniaki z fetą. To proste, ale jednocześnie bardzo eleganckie danie, stanowi cudowną propozycję dla każdego, kto ceni sobie połączenie tradycyjnych dodatków, jakimi są ziemniaki, z niecodziennym akcentem, jakim jest ser feta. Jeżeli lubisz ziemniaki zapiekane z fetą, ziemniaki z serem feta lub ziemniaki z fetą, ten przepis powinien zaspokoić Twoje kulinarne oczekiwania. Bez względu na okoliczności, sposób przygotowania i finalny rezultat sprawią, że ta potrawa na stałe zagosci w twoim repertuarze kulinarnym.

Składniki:

  • 4 duże młode ziemniaki
  • 100 g sera fety
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek szczypiorku

Pieczone młode ziemniaki z fetą – jak zrobić?

  1. Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Z wierzchu odciąć czubki i delikatnie wydrążyć łyżeczką odrobinę miąższu.
  3. Ser feta rozdrobnić łyżeczką i wymieszać ze śmietaną.
  4. Nałożyć ser do wydrążonych ziemniaków.
  5. Ziemniaki ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec w 200 st.C przez 15 minut.
  6. Podawać od razu po upieczeniu, uprzednio posypać je pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Porady – dodatkowe informacje

Mogą również być dodatkiem do mięsnego obiadu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pieczone młode ziemniaki z mięsem z kurczaka i szparagami
Następny przepis: PIECZONE NOGI Z KURCZAKA W MARYNACIE Z KOSTEK ROSOŁOWYCH

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode