Pieczone młode ziemniaki z fetą
Zapraszam do odkrycia wyjątkowego wachlarza smaków dostarczanego przez przepis na pieczone młode ziemniaki z fetą. To proste, ale jednocześnie bardzo eleganckie danie, stanowi cudowną propozycję dla każdego, kto ceni sobie połączenie tradycyjnych dodatków, jakimi są ziemniaki, z niecodziennym akcentem, jakim jest ser feta. Jeżeli lubisz ziemniaki zapiekane z fetą, ziemniaki z serem feta lub ziemniaki z fetą, ten przepis powinien zaspokoić Twoje kulinarne oczekiwania. Bez względu na okoliczności, sposób przygotowania i finalny rezultat sprawią, że ta potrawa na stałe zagosci w twoim repertuarze kulinarnym.
admin
Składniki:
- 4 duże młode ziemniaki
- 100 g sera fety
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- sól, pieprz do smaku
- pęczek szczypiorku
Pieczone młode ziemniaki z fetą – jak zrobić?
- Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie.
- Z wierzchu odciąć czubki i delikatnie wydrążyć łyżeczką odrobinę miąższu.
- Ser feta rozdrobnić łyżeczką i wymieszać ze śmietaną.
- Nałożyć ser do wydrążonych ziemniaków.
- Ziemniaki ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec w 200 st.C przez 15 minut.
- Podawać od razu po upieczeniu, uprzednio posypać je pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Porady – dodatkowe informacje
Mogą również być dodatkiem do mięsnego obiadu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pieczone młode ziemniaki z mięsem z kurczaka i szparagami
Następny przepis: PIECZONE NOGI Z KURCZAKA W MARYNACIE Z KOSTEK ROSOŁOWYCH