Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów
Jeżeli jesteś fanem awokado, na pewno nie będziesz mógł odmówić sobie przyjemności spróbowania survoszawyego przepisu na pastę z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów. Połączenie bogatych w błonnik i zdrowe tłuszcze owoców awokado z intensywnym smakiem suszonych pomidorów tworzy wspaniałą symfonię smaków. Jajka i tuńczyk dostarczają niezbędnych wartości odżywczych, a całość dopełnia delikatna konsystencja pasty. Ta przysmak jest perfekcyjny do kanapek, krakersów czy owoców morza. To smaczny, sycący i zdrowy dodatek do dowolnego posiłku. Spróbuj, a zapewne pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów stanie się jednym z Twoich ulubionych przepisów.
admin
Składniki:
- 1. Awokado (dojrzałe)
- 2. Tuńczyk w sosie własnym (puszka)
- 3. Jajka ugotowane na twardo (2 sztuki)
- 4. Pomidory suszone (5-6 sztuk)
- 5. Majonez
- 6. Musztarda
- 7. Sól i pieprz (do smaku)
- 8. Sok z cytryny (opcjonalnie)
Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów – jak zrobić?
- Jajka gotujemy na twardo i kroimy w siekamy w drobną kosteczkę.
- Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Awokado kroimy na pół i rozgniatamy widelcem i dodajemy sok z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu awokado.
- Tuńczyka odsączamy z sosu i mieszamy wszystkie składniki ze sobą, następnie dodajemy do smaku majonez, musztardę, sól i pieprz i ponownie mieszamy.
- Pastę najlepiej odstawić do lodówki na klika minut, aż smaki się przenikną.
- Podawać najlepiej ze świeżym pieczywem.
Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów – dodatkowe informacje
Pastę z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów możemy zmiksować na gładką masę za pomocą blendera.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta z awokado, sera feta i sera żółtego
Następny przepis: Pasta z ciecierzycy