PARÓWKI W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM

PARÓWKI W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM

Parówki w cieście ziemniaczanym to przepis, który łączy klasyczne, dziecięce smaki z nieskomplikowanymi składnikami. Jest to doskonała propozycja dla miłośników ziemniaków i tradycyjnych parówek, prezentująca te dwa składniki w niepowtarzalnej, nowej formie. To danie jest idealne na szybki obiad, podwieczorek lub urozmaicenie klasycznego grilla. Bez względu na okoliczności, parówki w cieście ziemniaczanym z pewnością przyniosą urozmaicenie do domowego menu i zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pozwól sobie na małe szaleństwo i poczuj smak dzieciństwa na nowo, serwując parówki w cieście ziemniaczanym.

Składniki:

  • 2-3 JAJKA
  • 6 CIENKICH PARÓWEK
  • 2 SZKLANKI UGOTOWANYCH I POTŁUCZONYCH ZIEMNIAKÓW
  • 1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
  • BUŁKA TARTA
  • OLEJ
  • SÓL
  • PIEPRZ

Parówki w cieście ziemniaczanym – jak zrobić?

  1. Ziemniaki połączyć z mąką, doprawić solą i pieprzem do smaku.
  2. Parówki przekroić na pół i obtoczyć w ziemniaczanej masie.
  3. Moczyć w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej.
  4. Smażyć na gorącym oleju z obu stron, aż do uzyskania bardzo rumianego koloru.

PORADY – Dodatkowe informacje

Ja zawsze podaję do tego dania surówkę z jabłek i marchewki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Parówki w cieście francuskim z sezamem
Następny przepis: Parówki w kruchym cieście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode