Parówki po zakopiańsku
Oto przepis na parówki po zakopiańsku. To danie łączy w sobie prostotę wykonania i unikalny smak, który z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Przepis ten jest idealnym pomysłem na szybki i sycący obiad lub kolację, a jego głównymi bohaterami są smażone parówki na patelni. Choć wydaje się to być dość proste, sekret tkwi w dodatkach i sposóbie ich przyrządzenia. Parówki po zakopiańsku to więcej niż zwyczajne smażenie – to specyficzna kompozycja smaków, która na długo pozostaje w pamięci. Spróbuj i przekonaj się sam!
admin
Składniki:
- Parówki
- Parę plastrów żółtego sera
- Olej do smażenia
- Keczup, ewentualnie sos czosnkowy
Parówki po zakopiańsku – jak zrobić?
- Surowe parówki nacinamy wzdłuż nożem. W powstałą szczelinę wkładamy pocięty w paski ser.
- Tak przygotowane parówki smażymy z obydwu stron na patelni.
- Zapieczone parówki polewamy keczupem, bądź sosem czosnkowym.
- Podawać z chlebem.
Parówki po zakopiańsku – dodatkowe informacje
Żółty ser można zastąpić serkiem topionym w plastrach. Smażymy do czasu aż ser się rozpuści i zapiecze z parówką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Parówki po angielsku (zamiast flaków)
Następny przepis: Parówki w cieście.