Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną

Czy miłośnicy serów są tutaj? Cóż, mamy dla was wyjątkowy przepis! Co powiecie na panierowany camembert z żurawiną? Ten niezwykle smakowity wariant przekąski rozpływa się w ustach, dostarczając prawdziwego scenariusza doświadczeń smakowych. Zielony, chrupiący panier kontrastuje z kremowym, topionym serem camembert, podkreślając jednocześnie jego bogaty, mleczny smak. A dodatek żurawiny dodaje słodko-kwaśnego akcentu, który za każdym razem zaskakuje podniebienie. Wygląd tej przekąski sprawi, że zrobi ona wrażenie na każdym gościu. Słowem, panierowany camembert z żurawiną to przepis, który łączy w sobie prostotę przygotowania i finezyjny smak.

Składniki:

  • Ser Camembert
  • Żurawina do mięs i serów (ja użyłam gotowej ze słoika)
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Jajko
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Panierowany camembert z żurawiną – jak zrobić?

  1. Jajko rozmącamy z odrobiną soli i pieprzu. Ser zanurzamy w jajku, później obtaczamy w bułce.
  2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  3. Żurawinę chwilę podsmażamy. Potrawę podajemy na gorąco.

Panierowany Camembert z żurawiną – dodatkowe informacje

Należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnej skórki sera. W innym wypadku ser może wypłynąć podczas smażenia.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKA
Następny przepis: Panierowany żółty ser

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode