Panierowany Camembert z żurawiną
Czy miłośnicy serów są tutaj? Cóż, mamy dla was wyjątkowy przepis! Co powiecie na panierowany camembert z żurawiną? Ten niezwykle smakowity wariant przekąski rozpływa się w ustach, dostarczając prawdziwego scenariusza doświadczeń smakowych. Zielony, chrupiący panier kontrastuje z kremowym, topionym serem camembert, podkreślając jednocześnie jego bogaty, mleczny smak. A dodatek żurawiny dodaje słodko-kwaśnego akcentu, który za każdym razem zaskakuje podniebienie. Wygląd tej przekąski sprawi, że zrobi ona wrażenie na każdym gościu. Słowem, panierowany camembert z żurawiną to przepis, który łączy w sobie prostotę przygotowania i finezyjny smak.
admin
Składniki:
- Ser Camembert
- Żurawina do mięs i serów (ja użyłam gotowej ze słoika)
- 2 łyżki bułki tartej
- Jajko
- Sól, pieprz
- Olej do smażenia
Panierowany camembert z żurawiną – jak zrobić?
- Jajko rozmącamy z odrobiną soli i pieprzu. Ser zanurzamy w jajku, później obtaczamy w bułce.
- Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Żurawinę chwilę podsmażamy. Potrawę podajemy na gorąco.
Panierowany Camembert z żurawiną – dodatkowe informacje
Należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnej skórki sera. W innym wypadku ser może wypłynąć podczas smażenia.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKA
Następny przepis: Panierowany żółty ser