Obiad na jutro na szybko

Obiad na jutro na szybko

Szukasz inspiracji na obiad na jutro? Często pytamy się „co na obiad jutro”, a czasami brakuje nam pomysłów. Przedstawiamy przepis, który jest odpowiedzią na to pytanie. To doskonały sposób na przygotowanie smacznego posiłku w krótkim czasie. Czy możemy coś zrobić na obiad na szybko? Oczywiście, że tak! To przepis idealny dla tych, którzy cenią sobie zarówno smak, jak i czas. Jeśli szukasz propozycji na szybki obiad na jutro, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Przygotuj się na kulinarną przygodę pełną prostoty, szybkości i przede wszystkim smaku.

Składniki:

  • 35 – 40 dag makaronu o dowolnym kształcie
  • 40 dag kiełbasy
  • 25 dag cebuli
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz ziołowy

Obiad „na jutro na szybko” – jak zrobić?

  1. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka lub miski.
  2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przekładamy do kiełbasy, mieszamy.
  3. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasy podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodajemy czosnek pokrojony w plasterki.
  4. Cebulę i czosnek przekładamy do makaronu z kiełbasą, wszystko mieszamy, przyprawiamy szczyptą soli i pieprzem ziołowym.
  5. Do przestudzonego makaronu z dodatkami wrzucamy zieloną pietruszkę i ser starty na dużych oczkach tarki. Wszystko mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
  6. Następnego dnia odgrzewamy potrawę porcjami w mikrofalówce (po ok. 3 minuty) lub całość zapiekamy w piekarniku w 170 stopniach ok. 20 minut.

Słowa kluczowe: co jutro na obiad przepisy, jak zrobić obiad na szybko, co na obiad jutro, szybki obiad na jutro, co zrobić na obiad na szybko, obiad na jutro, co zrobić szybko na obiad, co na obiad na szybko, co na obiad szybko, obiady na szybko, obiad na szybko

Obiad na jutro na szybko – dodatkowe informacje

Wersja z odgrzewaniem dotyczy przypadku, kiedy szykujemy obiad na następny dzień. Można oczywiście wszystko zapiec zaraz po przygotowaniu. Wówczas wystarczy 10 – 15 minut.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: OBAZDA -bawarskie smarowidlo do chleba i precli
Następny przepis: OBIAD NA ROCZNICĘ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode