Mini pizzerki

Mini pizzerki

Zapraszam na przepis na wyjątkowe mini pizzerki, które stanowią doskonałe danie na wszelkiego rodzaju przyjęcia, imprezy czy kolacje. Drobne, ale pełne smaku i aromatu, są nie tylko bardzo atrakcyjne wizualnie, ale przede wszystkim niezwykle smaczne. Możesz je przygotować z dowolnymi ulubionymi dodatkami – boczkiem, salami, warzywami czy serami. Kluczowe jednak jest to, że mini pizzerki robi się szybko i łatwo, a efekt zawsze jest zadziwiający. Nawet jeśli nie jesteś mistrzem w kuchni – to nic straconego – dzięki temu przepisowi na pewno poczujesz się jak prawdziwy pizzaiolo.

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 10 bułek kajzerek
  • cebula do podsmażenia pieczarek
  • ok. 25 dag żółtego sera
  • ketchup
  • majonez
  • sos czosnkowy
  • przyprawy – vegeta, sól, pieprz

Mini pizzerki – jak zrobić?

  1. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, ugotować i podsmażyć na patelni z Vegetą i cebulą.
  2. Ser ścieramy na dużych oczkach na tartce.
  3. Bułki rozkroić na połowy, smarujemy sosem (ketchup z majonezem).
  4. Na sos kładziemy podsmażone pieczarki z cebulką.
  5. Następnie posypujemy wcześniej startym serem.
  6. Zapiekamy w piekarniku 10 min w temp. 180 stopni.
  7. Po upieczeniu smarujemy bułki sosem czosnkowym i ketchupem.

Mini pizzerki – dodatkowe informacje

Według uznania można dodać pomidor lub ogórek kiszony. Najlepiej smakują świeżo upieczone.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mini pizza z farszem warzywnym
Następny przepis: Minipółksiężyce z mąki kukurydzianej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode