Łosoś na parze z sosem jogurtowym

Łosoś na parze z sosem jogurtowym

Odkryj radość spożywania zdrowych, odżywczych posiłków z naszym przepisem na łososia na parze z sosem jogurtowym. Ten przepis to sprawdzone połączenie wykwintności i prostoty. Delikatność łososia na parze idealnie komponuje się z orzeźwiającym sosem jogurtowym, który dodaje potrawie niepowtarzalnego charakteru. Jego unikalny smak sprawia, że nie tylko smakuje wyjątkowo, ale także staje się ulubieńcem wszelkich uroczystości. Dip do łososia tworzy unikalny kontrast, który idealnie komponuje się z wrażeniami smakowymi. Kiedy raz spróbujesz, na pewno będziesz chcieć więcej. Jest to przepis, który zachwyci każdego miłośnika zdrowego gotowania.

Składniki:

  • filet z łososia
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • sos:
  • jogurt naturalny
  • majonez
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Łosoś na parze z sosem jogurtowym – jak zrobić?

  1. Fileta z łososia dzielimy na części o szerokości ok 5 cm. Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ze wszystkich stron nacieramy sola, odrobiną pieprzu. Posypujemy koperkiem.
  2. Gotujemy na parze w parowarze ok. 20-25 minut (w zależności od grubości fileta). Sprawdzamy aby mięso było miękkie.
  3. Sos: jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy trochę posiekanego koperku, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz. Mieszamy i polewamy rybę.

Słowa kluczowe: dip do łososia

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli mamy więcej sosu możemy nim też polać ryż.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Łosoś na parze
Następny przepis: Łosoś pieczony z cukinią i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode