Kurczak a'la Magda Gessler

Kurczak a’la Magda Gessler

Chcesz zaszaleć w kuchni i ugotować coś wyjątkowego? Skorzystaj z przepisu na kurczaka a’la Magda Gessler. To propozycja dla tych, którzy kochają domowe, soczyste mięso w bogatej marynacie, pieczone do złotego koloru. Zawsze możesz też pokusić się o inne dania z kuchni Magdy i Marty Gessler, chociażby o galaretkę drobiową czy bogracz. To wszystko to nie tylko smak, ale też zapach, kolor i doznania, które zaskoczą Ciebie i Twoich gości. Zapraszamy do odkrywania kulinarnych sekretów znanej szefowej kuchni, Magdy Gessler. Poczuj się jak prawdziwy mistrz kuchni!

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 1 piwo (u mnie zbójnickie), koniecznie w małej butelce
  • sól
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • 2 łyżki oliwy

Kurczak a’la Magdy Gessler – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1.
    Kurczaka nacieramy solą i obiema paprykami wymieszanymi z olejem, zarówno w środku jak i na zewnątrz. Odkładamy do lodówki na całą noc.
  2. 2.
    Kurczaka nabijamy na otwartą butelkę z piwem, tak by szyjka piwa była na zewnątrz przy szyi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 2 godziny początkowo w 200 stopniach, a następnie w 180.

Porady – dodatkowe informacje

Kurczaka możemy również piec w worku, zalewając go piwem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kurczak a'la KFC
Następny przepis: Kurczak Balti

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode