Kotlety ziemniaczano- brokułowe
Kotlety ziemniaczano-brokułowe to doskonałe danie dla tych, którzy szukają nowych smaków i zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych mięsnych kotletów. Ta wegetariańska wersja klasycznych kukurydzianych kotletów jest pełna smaku i zdrowych składników. Ziemniaki i brokuły, których używamy, stworzą idealną kombinację smaku i dobrodziejstw warzyw. Delikatność ziemniaków w połączeniu z chrupkością brokułu doda naszym kotletom wyjątkowego charakteru. Te kotlety mogą stać się samodzielnym daniem lub smacznym dodatkiem do mięs lub ryb. Przygotowanie ich jest proste, a efekt końcowy z pewnością zasługuje na uwagę. Daj się zaskoczyć i odkryj nowe smaki!
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
 - 1/2 brokuła
 - 2 jajka
 - 2 łyżki mąki pszennej
 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 3 łyżki bułki tartej + do panierowania
 - sól, pieprz
 - olej do smażenia
 
Kotlety ziemniaczano-brokułowe – jak zrobić?
- Ziemniaki i brokuła ugotować. Połączyć jeszcze ciepłe i utłuc. Odstawić do przestudzenia.
 - Dodać mąki, jajka, bułkę tartą, przyprawić i dokładnie wymieszać.
 - Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
 
Porady – Dodatkowe informacje
Zamiast brokuła można wykorzystać kalafior.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Następny przepis: Kotlety ziemniaczane z serem





