Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebula
Kotlety z kuskusu z pieczarkami i smażoną cebulą to doskonała propozycja na smaczny i pożywny posiłek. Kasza kuskus urozmaicić Twoją kuchnię – jest lekka, dobrze przyswajalna przez organizm, a do tego działa zbawiennie na układ trawienny. Połączenie go z pieczarkami daje bogactwo smaków i niepowtarzalny duet, który syci i delectuje. Uwierz mi, ten przepis na kotlety z kuskusu z pieczarkami i smażoną cebulą nie tylko przypadnie do gustu osobom poszukującym nowych inspiracji kulinarncyh, ale też zasmakuje tym starym wyjadaczom, którzy uwielbiają tradycyjne polskie potrawy. Aromatyczna cebula nadaje potrawie odrobinę pikanterii.
admin
Składniki:
- 1 jajko
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 3 łyżki bułki tartej
- Olej
- Sól
- Pieprz
- 5-6 dużych pieczarek
- 2 cebule
Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebulą – jak zrobić?
- Kaszę kuskus zalać wrzątkiem. Gdy kasza napęcznieje, dodać przyprawy.
- Pieczarki i cebulę podsmażyć. Połączyć z kaszą, dodać bułkę tartą i roztrzepane jajko.
- Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sposoby kluczowe: kasza kuskus z pieczarkami, kuskus z pieczarkami
Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebulą – dodatkowe informacje
Jeśli powstała masa jest zbyt gęsta, warto dodać odrobinę wody. Analogicznie, jeśli jest zbyt rzadka, dodajemy bułkę tartą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety z kaszy jęczmiennej
Następny przepis: Kotlety z pasztetu