Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebula

Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebula

Kotlety z kuskusu z pieczarkami i smażoną cebulą to doskonała propozycja na smaczny i pożywny posiłek. Kasza kuskus urozmaicić Twoją kuchnię – jest lekka, dobrze przyswajalna przez organizm, a do tego działa zbawiennie na układ trawienny. Połączenie go z pieczarkami daje bogactwo smaków i niepowtarzalny duet, który syci i delectuje. Uwierz mi, ten przepis na kotlety z kuskusu z pieczarkami i smażoną cebulą nie tylko przypadnie do gustu osobom poszukującym nowych inspiracji kulinarncyh, ale też zasmakuje tym starym wyjadaczom, którzy uwielbiają tradycyjne polskie potrawy. Aromatyczna cebula nadaje potrawie odrobinę pikanterii.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • 5-6 dużych pieczarek
  • 2 cebule

Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebulą – jak zrobić?

  1. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem. Gdy kasza napęcznieje, dodać przyprawy.
  2. Pieczarki i cebulę podsmażyć. Połączyć z kaszą, dodać bułkę tartą i roztrzepane jajko.
  3. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Sposoby kluczowe: kasza kuskus z pieczarkami, kuskus z pieczarkami

Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebulą – dodatkowe informacje

Jeśli powstała masa jest zbyt gęsta, warto dodać odrobinę wody. Analogicznie, jeśli jest zbyt rzadka, dodajemy bułkę tartą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety z kaszy jęczmiennej
Następny przepis: Kotlety z pasztetu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode