Kotlety z pasztetu

Kotlety z pasztetu

Zapraszamy do odkrycia niecodziennego przepisu – kotletów z pasztetu. Pozwól, aby Twój smak przysmaków podbił zupełnie nowy poziom! Te nietypowe danie wykorzystuje pasztet o smaku, z dokładnością wybranej przez ciebie, jako główny składnik. Smażony pasztet dodaje wyjątkowej głębi smaku, przekształcając codzienny obiad w coś niezwykle pysznego i wykwintnego. Kotlety z pasztetu to połączenie doskonale doprawionego mięsa z delikatnymi dodatkami, które zapewniają niezapomniane doświadczenie kulinarne. Dla miłośników nowych smaków i wariantów klasyki – ten przepis jest dla Was. Czy jesteś gotowy, aby ugotować coś wyjątkowego?

Składniki:

  • 4 opakowania pasztetu z pieczarkami (każdy po 130 g)
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Kotlety z pasztetu – jak zrobić?

  1. kot
    1.
    Podane składniki wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 30 min (lub dłużej).
  2. kot
    2.
    Przygotowaną masę nabierać łyżką i wrzucać do miseczki z bułką tartą. Obsypać bułką wierzch, wtedy poklepać, aby powstała forma kotleta. Delikatnie przenosić na patelnię z rozgrzanym olejem.
  3. kot
    3.
    Usmażyć na rumiano z obu stron.

Porady – Dodatkowe informacje

Z takich kotletów można przyrządzić domowe hamburgery. Nadają się one również jako dodatek do drugiego dania. Kotlety z pasztetu należy przewracać na patelni ostrożnie, ponieważ masa jest dość plastyczna. Z patelni może od czasu do czasu „wystrzelić”. Z podanych składników wychodzi 11 kotletów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebula
Następny przepis: Kotlety z mięsa i kaszy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode